Les Eleccions Catalanes al punt de mira:
l’enèsima ingerència del TSJ i la preocupació pel rèdit electoralista en plena tercera onada

Després de la convocatòria de les eleccions catalanes, l’ajornament per al dia 30 de maig i la vergonyosa intervenció i suspensió del Tribunal Superior de Justícia (TSJ), finalment, els comicis es mantindran el 14-F, en plena tercera onada, deixant la porta oberta a ajornar-los un cop hagi començat la campanya electoral, ja que el TSJ no es pronunciarà definitivament fins al dia 8 de febrer.

Aquesta guerra de dates, lamentablement, no té res a veure amb la preocupació per la situació epidemiològica i el risc sanitari, ni està marcada per criteris de salut pública.

Al contrari, respon a criteris electoralistes per part dels uns i els altres, ja que aquesta setmana es va publicar l’última enquesta del CIS en què donava, per primera vegada, la victòria electoral al PSC, encara que la reedició d’un Govern de les forces independentistes continuaria estant entre les possibilitats.

Caldria, doncs, ajornar les eleccions i adoptar mesures excepcionals, ja que la greu situació sanitària ho exigeix. Tot i que el Govern de la Generalitat clama en lluitar contra la Covid-19, la realitat és que fa 8 mesos que va assumir les competències en la gestió de la pandèmia i no s’ha fet altra cosa que no siguin mesures insuficients per sortir del pas i campanyes de responsabilitat individual, totes elles al servei de la banca i la patronal.

Aquestes són unes eleccions marcades per la pandèmia i l’inici d’una enorme crisi econòmica i social. La seva convocatòria ve motivada per la destitució del President Torra: un greu atac a la llibertat d’expressió i a la sobirania catalana, que se suma a la ràtzia repressiva d’una justícia hereva del franquisme que busca venjança pel referèndum de l’1 d’octubre i que ara troba complicitat en el Govern de coalició PSOE- UP. No és casualitat que, el mateix dia, el TSJ inhabilités a Bernat Solé, exalcalde d’Agramunt, per facilitar l’1-O.

No obstant, el Moviment Corrent Roig concorrerem a les eleccions catalanes del 14-F amb una candidatura a Tarragona. Juntament amb les companyes de l’Assemblea de Represaliades i Activistes, pensem que és imprescindible una candidatura alternativa, por petita que sigui, en els pròxims comicis. Una candidatura que es desvinculi de la direcció oficial independentista i defensi un programa fet i dirigit als treballadors/es, a la joventut i a les activistes i represaliades. Un programa que trenqui amb les regles del joc institucional, que només ens lliguen de mans i peus, i que enfronti veritablement als rics i poderosos. Un programa que defensi un pla de xoc enfront de la pandèmia, la crisi i la repressió.

Així mateix, denunciarem la manca d’una llei electoral pròpia a Catalunya que obliga a aplicar la LOREG, una llei que deixa al descobert que a la democràcia en què vivim únicament tenen lloc les grans maquinàries electorals, amb els recursos i els diners per poder preparar les candidatures amb temps i agilitat.
Segueix-nos durant la campanya electoral al nostre web i xarxes socials i dóna suport a una candidatura alternativa!