Escrit pel Víctor el 18 de febrer del 2015

 

Aquest matí, dimecres 18 de febrer, s’ha entregat una circular interna als revisors del Metro de Madrid. Aquest comunicat instava els treballadors a demanar el bitllet a “homosexuals, músics, captaires i venedors” especificant inclús els trams del metro on suposadament aquests grups es troben. A pesar que el portaveu del Govern madrileny i del Metro de Madrid han condemnat ja aquest succés arrel de la indignació i protesta dels revisors, no podem deixar de denunciar la gravetat i el caràcter homòfob del succés, ja que el document discriminatori prové de la direcció de seguretat del Metro de Madrid.

S’ha d’assenyalar que es fomenta aquesta opressió als gais en un moment d’increment de revisors al metro, en què en comptes de rebaixar el cost del transport a preus públics pel conjunt dels treballadors i treballadores, la Comunitat de Madrid prefereix perseguir a aquells sectors més colpejats i oprimits per la crisi (captaires, LGTBI, immigrants i joves) per cobrar multes sota un criteri discriminatori i classista, atacant el conjunt dels usuaris del metro, les i els treballadors. A més d’haver acomiadat a centenars de treballadors/es de metro i precaritzat el transport.

Considerem menyspreable que aquest tipus d’ordre hagi trobat espai en un servei de transport públic com és el Metro de Madrid, pretenent la criminalització d’homosexuals i bisexuals instant la seva persecució sistemàtica. Des de Corrent Roig cridem a l’organització i lluita del col·lectiu LGTBI a l’Estat Espanyol per combatre qualsevol tipus de discriminació cap el nostre col·lectiu. Podem constatar que aquest tipus de discriminació està augmentat per l’espai que es dóna en els temps de crisi a la ideologia feixista, per això considerem primordial i urgent que el col·lectiu LGTBI reaccioni mitjançant la mobilització davant qualsevol atac que rebem.

PER UN TRANSPORT PÚBLIC, GRATUÏT, DE QUALITAT PER A TOTS/ES SENSE EXCEPCIONS!

PROU AGRESSIONS I DISCRIMINACIÓ AL COL·LECTIU DE GAYS, LESBIANES, TRANSEXUALS I BISEXUALS!