Escrit pel Gabriel Huland el 29 de juny del 2015

La Flotilla de la Llibertat, composta per 4 vaixells i més de 50 activistes i personalitats internacionals de 18 països, ha patit un atac aquesta matinada per part de l’exèrcit israelià impedint-li d’aquesta manera arribar a la seva destinació final: el port de Gaza. La nau Marianne, abordada per la marina d’Israel i desviada cap al port d’Ashdod, transportava panells solars i ajuda mèdica a la Franja de Gaza.

L’atac s’ha produït en aigües internacionals, cosa que comporta una violació al dret marítim internacional. Israel ja està acostumat perquè sap que comptarà amb el silenci còmplice dels principals països i forces polítiques del món.

Israel exerceix, des de juny del 2007, un bloqueig marítim, terrestre i aeri a la Franja de Gaza, que s’ha convertit en una veritable presó a cel obert. Els cinc passos fronterers entre Gaza i Israel estan completament bloquejats per les Forces de Defensa d’Israel (IDF).

Des de l’últim atac de l’exèrcit israelià a la Franja (Operació Marge Protectora), al juliol del 2014, quan més de 2.000 palestins van perdre la vida, no s’ha dut a terme cap esforç humanitari ni de reconstrucció en la petita àrea de 40 km de llarg i 9,5 km d’ample. Les autoritats d’Israel han denegat totes les comandes per part de diverses organitzacions humanitàries de portar ajuda a la població de Gaza.

La frontera amb Egipte (Rafah) també roman tancada la major part del temps, cosa que demostra la complicitat de la dictadura militar egípcia amb la política de l’Estat sionista liderat per Benjamin Netanyahu. De fet, el govern egipci va construir un mur a la frontera per evitar el pas de persones i productes entre els dos territoris.

Els més de 1,8 milions de palestins residents a Gaza viuen en la més profunda misèria, és pràcticament impossible cultivar la terra, pescar i comercialitzar amb altres països. L’atur gira en torn el 40% i més del 60% de les famílies pateixen “inseguretat alimentària”, segons l’ONU, i no tenen accés a productes bàsics com el sabó, l’aigua potable o el material escolar.

És indignant que la majoria dels països i institucions internacionals segueixin mirant i legitimant les barbaritats comeses per Israel contra el poble palestí. Fem nostres les paraules de la Coalició Prou Complicitat amb Israel i “no només condemnem els crims israelians i la impunitat amb la qual actua tant a Gaza com a la resta del Mediterrani, sinó la complicitat d’aquells governs que amb el seu col·laboracionisme sustenten i financen l’ocupació de Palestina”.

Cridem a tots els partits, organitzacions de la societat civil, entitats de drets humans i qualsevol persona defensora de la llibertat a condemnar més aquesta agressió, participar en les concentracions convocades i reforçar la campanya de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) a Israel.

Fi del bloqueig a Gaza!

Prou d’impunintat per a Israel!

No més complicitat amb el règim de l’apartheid!

Boicot, Desinversions i Sancions a Israel!