Itàlia | Solidaritat amb els treballadors i les treballadores d’Alitalia

Comparteix-ho

 

Per Corriente Roja

Des de Corriente Roja a l’Estat espanyol volem mostrar tot el nostre suport i solidaritat amb els treballadors i treballadores d’Alitalia en la seva justa lluita contra el pla de reorganització i la venda de la companyia. Un pla que de dur-se a terme suposaria la pèrdua de milers de llocs de treball, baixada de salaris i un enorme augment de la càrrega de treball.

Una llarga llista d’atacs que es recolza en la política duta a terme pel govern del país i els accionistes de la companyia, així com en la complicitat dels grans sindicats confederals CGIL (Confederació General Italiana del Treball) CISL (Confederació Italiana de Sindicats de Treballadors) i UIL (Unió Italiana del Treball).

Els i les treballadores d’Alitalia amb la seva enorme lluita i tenacitat han mostrat clarament quin és el camí. Basats en els sindicats de base, a partir de la CUB Trasporti, han secundat 6 jornades de vaga i han participat en grans manifestacions a l’aeroport de Fiumicino i a la ciutat de Roma, reivindicant la nacionalització de la companyia. Mentre això succeïa, tant la Direcció de l’Empresa, com els sindicats oficials han utilitzat una vegada i una altra el xantatge, proposant als i les treballadores d’Alitalia un referèndum per aprovar 1800 acomiadaments i retallades salarials. Un referèndum, en què s’ha arribat a pronunciar públicament el primer ministre Gentiloni a favor del SÍ i amb l’amenaça de la liquidació de la companyia en el cas que s’imposés el NO en aquest referèndum.

No obstant això, la política de la por i les amenaces per part del govern i la companyia aèria, no van poder amb la voluntat dels i les treballadores i el NO a la proposta de la companyia es va imposar en el referèndum (67%).

En aquests moments tan durs i complicats pels i les treballadores d’Alitalia, on malgrat la victòria del NO en el passat referèndum, les pressions, les maniobres i noves amenaces s’alleugeriran, és molt important que des d’arreu del món els fem arribar tota la nostra comprensió i el nostre suport en la seva justa lluita. Que sàpiguen que no estan sols i en la mesura de les nostres possibilitats donarem a conèixer la seva lluita i a denunciar les polítiques d’aquests governs lacais dels grans poders i les grans multinacionals i el paper traïdor dels sindicats burocràtics.

Som conscients que a la classe obrera no ens queda un altre camí que la lluita i que cada dia es fa més necessari UNIFICAR LES LLUITES, UNIR LES NOSTRES FORCES I SORTIR AL CARRER DE MANERA CONJUNTA. Perquè és part d’una mateixa lluita per l’ocupació, contra els acomiadaments, per salaris dignes i amb drets, per acabar amb els dictats de la Unió Europea i la Troika.

Companyes i companys, us desitgem l’èxit més gran en la vostra lluita que és la lluita de tots i totes, ja que la vostra victòria seria la victòria del conjunt de la classe treballadora. Molts ànims i no dubteu a comptar amb nosaltres per tot allò en què puguem ajudar.

NO AL PLA DE REORGANITZACIÓ I VENDA DE LA COMPANYIA!

NO A LES LIMITACIONS EN EL DRET A VAGA!

PEL RESPECTE A LA VOLUNTAT DE LA MAJORIA DELS I LES TREBALLADORES EXPRESSADA AL REFERÈNDUM, CONTRA ELS ACOMIADAMENTS, LES RETALLADES SALARIALS I EL PLA DE REESTRUCTURACIÓ!

EL NOSTRE SUPORT I SOLIDARITAT AMB EL SINDICAT CUB TRASPORTI QUE AVUI ESTÀ ENCAPÇALANT I ORGANITZANT LA LLUITA CONTRA ELS ATACS D’ALITALIA I EL GOVERN!

VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE OBRERA!

Publicat a Comunicats, Europa