Llibertat dels dos Jordis! República catalana ja!

Comparteix-ho

Corrent Roig

Llibertat presos polítics catalans!

Llibertat Jordi Sánchez y Jordi Cuixart!

Què més necessiten Puigdemont i Junqueras per proclamar ja la República catalana?

Avui, 16 d’octubre, la jutjessa de l’Audiència Nacional Carme Lamela, a instàncies de la Fiscalia, ha decretat l’empresonament incondicional dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, acusats de sedició.

També han pres mesures cautelars (retirada del passaport i obligació de passar pel jutjat cada 15 dies) contra el major i la intendent dels Mossos d’Esquadra, Trapero i Teresa Laplana.

L’empresonament dels dos Jordis és una autèntica vergonya que mostra al món, una vegada més, que el règim que tenim davant és hereu del franquisme i irreconciliable amb les llibertats democràtiques i el dret dels pobles a decidir. És un règim determinat a humiliar i escarmentar sense miraments el poble de Catalunya. Aquest és el diàleg que ofereix l’Estat: l’empresonament dels dos Jordis .

Sortiran ara la UE i els seus govern a exigir la immediata llibertat dels dos Jordis i a denunciar aquesta indignitat?

Cridem a secundar les mobilitzacions convocades per ANC , Òmnium i els CDRs per demà 17 i a preparar una vaga general contra aquesta repressió injustificable, per la llibertat immediata dels dos Jordis, l’anul·lació de tots els processos judicials en marxa i la retirada de les forces policials d’ocupació. Una vaga contra la imminent imposició de l’article 155 de la Constitució espanyola i per la proclamació immediata de la República catalana, acatant el mandat de l’1 d’octubre.

Què més necessiten Puigdemont i Junqueras per proclamar ja la República? A què esperen?

Només mobilitzant-nos massivament, autoorganitzant-nos als CDR i coordinant-los amb les assemblees de base als centres d’estudi i les empreses, juntament amb el sindicalisme alternatiu, aconseguirem fer respectar el mandat popular. Com hem vist des de l’1-O, si depenem de Puigdemont-Junqueras no hi haurà proclamació ni defensa real de la República catalana. La República serà obra de la lluita dels treballadorxs, la joventut i els sectors populars o no serà.

16/10/2017

 

Publicat a Comunicats, Europa