Per la derogació de la LOMCE i el 3+2, contra la repressió i per les llibertats democràtiques, prenem els carrers!

1. Corrent Roig portem denunciant les reformes educatives del Govern Rajoy (aplicades pels Governs Autonòmics, equips de direcció i rectorats) com el Pla Bolonya, la LOMCE i el 3+2 des del dia que vam saber que s’aprovaven. Avui ens trobem davant la situació alarmant de la seva aplicació real.

2. Si bé les revàlides estan paralitzades, la resta de la LOMCE s’està aplicant als instituts d’arreu com el model d’itineraris, el finançament de centres que segreguen per sexes o la religió com assignatura puntuable. D’altra banda, el 3+2 ja està en marxa a moltes universitats i els graus de 3 anys amb l’obligatorietat de cursar màsters de 2 anys a preus desorbitats són una realitat.

3. El 26 d’abril hi ha una convocatòria de vaga d’estudiants a Catalunya per a exigir la rebaixa del 30% de les taxes universitàries (del SEPC) i contra la repressió a Catalunya (del Sindicat d’Estudiants).

4. Malgrat compartim aquestes reivindicacions i recolzem la convocatòria de vaga, pensem que és un greu error no fer front a les reformes educatives que avui regulen l’educació secundària i universitària perquè suposen un pas més en el desmantellament i privatització de l’educació pública i en la precarització d’aquesta. Cada vegada els estudiants de famílies treballadores i pobres tenim més dificultats per accedir a una educació pública de qualitat. Corrent Roig estem convençudes que l’exigència de retirar la LOMCE i el 3+2 ha de ser un dels centres de la lluita estudiantil i que cal donar una resposta social perquè la privatització de l’educació pública no és només un problema de les estudiants sinó del conjunt de la classe obrera.

5. La vaga del 26 s’emmarca, també, en un context de repressió intolerable, focalitzada a Catalunya però que travessa tot l’estat. No només empresonen i persegueixen polítics que van posar les urnes sinó també rapers, estudiants, tuiters i sindicalistes, entre d’altres. La Monarquia i el Govern de Rajoy segueixen amb la seva campanya venjativa de repressió i estudiants i treballadors/res veiem com ens van traient drets socials i llibertat d’expressió.

6. A més a més, el 26 d’abril és el dia de la Visibilitat Lèsbica. Creiem que, com en qualsevol lluita que emprenem, l’objectiu és comú i s’ha de fer palès la necessitat d’unificar les lluites de tots els sectors oprimits de la classe obrera. És per això que exigim la criminalització de la LBTIIfòbia i una educació pública que respecti, atengui i inclogui les necessitats de les persones LGBTI.

7. Per últim, defensem ara i sempre que les vagues les proposen els sindicats i assemblees però que les convocatòries cal consultar-les i votar-les a les aules de manera conscient i democràtica. Les activistes no podem seguir organitzant-les de forma minoritària amb l’únic objectiu de tancar a cal i canto els centres d’estudi perquè dificulta la construcció d’un moviment estudiantil massiu i democràtic capaç de fer front als atacs que pateix l’educació pública. Proposar els debats a les aules i posar-nos a disposició de les decisions que es prenguin és l’única manera d’implicar al conjunt de l’estudiantat en la lluita estudiantil.