25N: VINE A RAMBLA CANALETES (BCN) A LES 19:00H!

 

El pressupost estatal destinat a prevenir la violència masclista i atendre les dones que la pateixen, ha disminuït fins a un 23%, des del 2010. Les polítiques i organismes destinats a executar les lleis d’igualtat a nivell estatal s’han retallat un 50% des que va començar la crisi, sobretot a partir del Govern de Rajoy.

Davant el degoteig continu de dones assassinades, la tisorada social als programes per prevenir aquestes morts indigna encara més quan gairebé cada dia es destapa un nou cas de corrupció. 23,7 milions per programes de prevenció i atenció a la violència masclista en els Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2015, són gairebé un insult si es comparen amb els més de 160 milions d’euros en contractes arreglats destapats per la “Operació Púnica “, o els més de 1.300 milions amb què el govern ha salvat a l’empresa ACS de Florentino Pérez, o els diners per a l’Església Catòlica i la Monarquia.

La despesa estatal en Polítiques cap a la dona i contra la violència masclista es va reduir en 17 milions en quatre anys.

Aquesta retallada afecta també els governs autonòmics de tot signe polític que, fidels al pagament del deute amb els bancs, i al límit en despesa social i en dèficit que els imposa el govern central, han retallat en polítiques d’igualtat una mitjana d’un 32%. A això cal sumar-li la reforma local que entrarà en vigor l’any que ve i que directament impedeix als ajuntaments posar en marxa programes d’igualtat i contra la violència masclista, amb finançament propi.

Mentrestant, el govern segueix amb discursos vagues de promeses i mesures que mai compleix per manca de pressupost, i sobretot per falta d’intenció i de polítiques per reduir a la mínima expressió aquesta xacra social. Insisteixen a “animar” a les dones a denunciar, però saben molt bé que si el nombre de denúncies no ha augmentat -només 12 de les 47 dones mortes aquest any, havia denunciat- , es deu a les nombroses traves i falles judicials que existeixen. I sobretot es deu al fet que les dones tenen por i no se senten prou recolzades. Les successives reformes laborals aprovades per aquest i l’anterior govern mantenen a la majoria de les dones en atur o amb precarietat laboral.

Les retallades en sanitat i educació ens carreguen amb el pes de les tasques de cures de persones menors, malaltes o dependents. Les dificultats per accedir a un habitatge digne amb centenars de desnonaments diaris ens obliguen a conviure amb el nostre agressor. Les dones treballadores cada vegada tenim menys recursos per escapar de la violència masclista.

L’organització i la lluita és l’única sortida

Sobren motius per fer del 25N un dia de lluita i de combat de tota la classe treballadora, i no només per a “les reivindicacions feministes”. Les recents mobilitzacions per la retirada de la reforma de l’avortament són l’exemple a seguir i la mostra de que la lluita serveix i és l’únic camí.

El masclisme divideix i debilita la classe treballadora davant els atacs que estem patint, per això som les organitzacions populars, sindicals i polítiques de classe, les que hem de posar-nos al capdavant d’aquesta lluita.

Cal enderrocar -al carrer sense esperar a les urnes- , aquest govern burgès i masclista i aquest règim podrit i antidemocràtic. Perquè mentre ataquen amb les seves mesures a la classe treballadora i a les dones en particular dins d’aquesta, emparen i protegeixen corruptes i corruptors que segueixen robant diners públics amb total impunitat. Perquè els mateixos que impedeixen el dret democràtic de les dones a disposar sobre el seu cos, declaren il·legal el dret d’un poble a votar sobre el seu futur, i no ens deixen decidir sobre la nostra sobirania nacional.

Perquè la recuperació econòmica de la qual ens parlen és només per “els de dalt” i a costa de cada vegada més atur, precarietat, desnonaments, retallades socials i repressió per a la majoria.

Per tot això, fer fora el govern i acabar amb aquest règim, és la primera tasca que la classe treballadora tenim per davant.

Des de Corrent Roig ens sumem a les mobilitzacions del dia 25 de novembre i exigim mesures urgents per prevenir, atendre i protegir les dones contra la violència masclista:

  • Recursos i mitjans suficients per a les dones agredides (centres d’acollida, punts d’informació, assistència mèdica, psicològica i jurídica gratuïtes, etc. …).
  • Garantia per part de l’Estat d’una ocupació per a les dones maltractades i subsidi d’atur mentre se’ls proporciona. Dret efectiu i protegit per llei a canvis de llocs de treball i horaris per a les dones treballadores agredides.
  • Espais gratuïts en els mitjans de comunicació per a la difusió d’una cultura contra la violència cap a les dones i els sectors més oprimits. Fora jutges masclistes de l’aparell judicial.
  • Educació sexual i d’igualtat de gènere en l’ensenyament públic. Fora la religió de les aules! No més subvencions per a l’església catòlica.
  • No a la retallada de la despesa pública. ¡Llars d’infants públiques, gratuïtes i de qualitat! No a les retallades en la llei de dependència que ens responsabilitza de la cura d’ancians i persones amb discapacitat.
  • Educació, sanitat, transport i serveis públics de qualitat. No a les privatitzacions!
  • Per un parc públic d’habitatges de lloguer social amb els milers d’habitatges buits en mans de bancs i immobiliàries, a l’abast de les famílies més necessitades, prioritzant aquelles que tenen menors a càrrec. Vivendes gratuïtes per a les dones maltractades sense condicions.
  • Presó i confiscació dels béns d’especuladors i corruptes. Que els diners per al rescat als bancs s’inverteixi en seguretat i atenció a les víctimes de violència masclista

VINE AMB NOSALTRES A CORRENT ROIG!

Ens dirigim a tu, activista, lluitadora, treballadora o estudiant, no només perquè participis amb Corrent Roig a les mobilitzacions del dia 25N, sinó perquè ens ajudis a construir-la. Perquè Corrent Roig pretén ser una eina de lluita pel canvi social profund que necessitem, i per acabar amb l’explotació i el masclisme que pateixes cada dia.