Catalunya | La Marea Pensionista ja és una realitat a Sabadell!

Comparteix-ho


Aquest divendres 24M ha tingut lloc l’acte de fundació de la Marea Pensionista Sabadell.
Després d’una extensa campanya de difusió pels barris de la ciutat per part de diverses organitzacions (Corrent Roig, Co.Bas, Iaioflautes, EUiA, CGT-Activitats diverses), i malgrat les males condicions meteorològiques, l’acte va aconseguir reunir més de 90 persones, d’entre les quals, hi van participar companyes de la Marea Pensionista Cerdanyola, Terrassa i Nou Barris Barcelona).

L’acte va consistir, per una banda, en l’explicació dels greus atacs que està patint el sistema públic de pensions i l’amenaça d’una  pròxima andanada. Es va fer un esment especial a la situación de les dones, les més perjudicades. Estaven a la taula els companys Juan Montero, Ramon Franquesa i Tania Mercader. Presentava i moderava l’acte l’Àxel, un company jove treballador i promotor de la Marea.

S’hi va fer igualment especial insitència en la necessitat de construir un espai unitari i transversal, que agrupi el màxim teixit social i generacional per tal de crear un moviment social que recuperi la lluita al carrer com a principal eina per defensar les pensions, les  d’avui i les de demà. Finalment, l’acte va acabar amb la convocatòria de la primera assemblea de la Marea Pensionista de Sabadell, que serà el proper dissabte dia 1 d’abril a les 11h al Centre Cívic de la Concòrdia (C/ Lusitània, núm 3).

En un moment de pèrdua del valor adquisitiu de les pensions i davant  nous atacs amb l’excusa de l’acabament de la “hucha de pensiones”, aprofundint així el procés de desmantellament i privatització, podem dir, amb tota certesa i orgull, que l’acte va ser un èxit i un pas fonamental en la construcció d’un moviment tant important com és el de la defensa de les pensions a la ciutat de Sabadell.

Publicat a Articles, Catalunya