Ara, vaga general el 3 d’octubre i proclamació ja de la República catalana

Comparteix-ho

Corrent Roig

Davant la celebració del referéndum i la brutal repressió de l’Estat contra el poble de Catalunya

Vaga general el 3 de octubre!

Manifestació 18:00 h  Jardinets de Gràcia!

Proclamació immediata de la República catalana!

 1. En primer lloc, felicitar el poble de Catalunya, que amb la seva determinació ha desafiat la brutal repressió de l’Estat, ha defensat amb coratge el referèndum, ha votat en massa i ha imposat una derrota espectacular al règim.
 2. La jornada d’avui mostra que per vèncer no hi ha més garantia que les nostres pròpies forces, l’autoorganització des de baix dels joves, treballadors i sectors populars
 3. Congratular-nos de les importants mostres de solidaritat, d’enorme importància política, rebudes de la resta de l’Estat: del País Basc, Madrid, Sevilla i molts llocs més.
 4. Per si no n’haguéssim tingut prou fins ara, aquest 1 d’octubre ha demostrat sense cap gènere de dubtes que aquest règim monàrquic que sofrim és un règim hereu del franquisme, absolutament irreconciliable amb les llibertats i amb el dret legítim d’un poble a exercir el seu dret d’autodeterminació.
 5. Denunciem des d’aquí a aquelles forces que, dient-se d’esquerra, com el PSOE-PSC, han donat suport polític a Rajoy i han permès aquesta brutal intervenció de l’Estat.
 6. Denunciem igualment l’actuació vergonyosa dels governs i institucions de la UE, així com del govern Trump dels EUA, que no han dubtat a alinear-se amb la repressió contra un poble decidit a votar.
 7. Les brutals escenes de repressió, completament indiscriminades, afectant a la gent gran i als menuts, a persones de totes les edats, amb més de 800 ferits i contusionats, exigeixen una resposta massiva i immediata.
 8. Per això, cridem a tothom a participar massivament en la VAGA GENERAL DEL DIA 3, convocada per l’esquerra sindical, amb el suport dels moviments socials i les organitzacions d’esquerra. El fet que s’hi hagin afegit també CC.OO i UGT, que fins ara s’oposaven, és un èxit de la jornada i mostra la força de la mobilització
 9. És el moment que la classe treballadora surti amb força a la lluita contra la repressió i per les llibertats i ho faci amb veu pròpia, incorporant també les seves pròpies reivindicacions (com per exemple la derogació de les reformes laborals, posar fi a la precarietat, unes pensions dignes garantides pels pressupostos o revertir les retallades)
 10. Seguint el camí de l’autoorganització d’avui, cridem a preparar la vaga general des de baix, amb assemblees massives i coordinant els sindicats amb els comitès de defensa del referèndum, representants dels treballadors de les empreses, dels estudiants, els barris i els moviments socials.
 11. Es fa igualment necessari que s’organitzi sense demora una Jornada Estatal de Lluita contra la repressió i en defensa del dret dels pobles a decidir. Het aquí una tasca fonamental i urgent per a les Marxes de la Dignitat.
 12. L’aixecament popular que ha tingut lloc avui, el fet que, vencent una enorme repressió, hagi votat una majoria del cens, i els propis resultats de la votació, exigeixen del Govern de la Generalitat i del Parlament la proclamació immediata de la República catalana. Aquesta és la voluntat popular. S’ha acabat el temps de contemporitzar. No ha d’haver-hi cap pas enrere. No hi ha cap via per a un referèndum pactat, com diuen Ada Colau o Pablo Iglesias. I ells ho saben perfectament. No hi ha possibilitat alguna de decidir el futur nacional i social de Catalunya si no es trenca ja amb aquest règim hereu del franquisme.
 13. Només si proclamem la República catalana tindrem la possibilitat de decidir lliurement la nostra relació amb la resta de pobles de l’Estat. La unió lliure que defensem només pot ser fruit d’un acord entre pobles lliures.
 14. La proclamació sense demora de la República catalana ha d’anar acompanyada de l’obertura d’un procés constituent democràtic i popular, on el poble treballador, que som la gran majoria, definim la Catalunya que volem.

 

Barcelona, 1 d’octubre de 2017

Publicat a Articles