Escrit per Marxes de la dignitatPer defensar unes pensions públiques dignes. No al pacte de Toledo!Per un treball estable i uns salaris dignes: derogació de les reformes laborals!Per l’amnistia i la llibertat de totes aquelles persones detingudes i processades per lluitar!Pel no pagament del deute, fora la UE i l’FMI!

Les Marxes de la Dignitat tornaran a sortir als carrers el pròxim 25 de febrer a tot l’Estat Espanyol (28 de febrer a Andalusia). Aquestes manifestacions formen part del calendari de mobilitzacions que les Marxes han acordat a escala estatal i l’objectiu del qual és que culmini a una gran Marxa a Madrid des de tots els punts de l’estat el 27 de maig.

El govern parla de «recuperació econòmica» però les dades evidencien que aquesta afirmació és falsa per a milions de treballadors i treballadores. Des que va esclatar la crisi el 2007, Espanya s’ha consolidat com el segon país de la Unió Europea rere Xipre on més s’ha disparat la desigualtat social. Les tres persones més riques del país acumulen «la mateixa riquesa que 14,2 milions de persones».

La població en risc de pobresa arriba els 12,8 milions de persones, i la pobresa severa supera els 3 (2 dels quals són nens i nenes). Les famílies a les quals cap dels membres treballa són ja 1,5 milions, i al segon semestre del 2016 es van desnonar diàriament 233 famílies al país. El Govern afirma que s’està creant feina, però són ja 2,8 milions de treballadors amb contractes a temps parcial, amb salaris d’autèntica misèria. Aquesta és la realitat que patim la classe treballadora!

Tot seguint els dictats de la Unió Europea, el Govern continua amb les seves polítiques de precarització, de desocupació crònica i de sous de misèria. I ara venen de nou per les pensions públiques, en nom que «s’acaba la guardiola de les pensions», la qual ells han atracat. La mateixa Comissió Europea ja anuncia que el projecte pressupostari elaborat pel govern espanyol per 2017 no garanteix el compliment dels objectius de dèficit, pel que deu estar preparat per «adoptar mesures addicionals», és a dir, noves retallades.

És temps de lluitar

La por, la resignació i la passivitat no van conquerir mai cap dret ni van defensar els que ja teníem. És temps de lluitar.

Des de les Marxes de la Dignitat, al mateix temps que ens sumem decididament a totes les lluites, plantegem que és imprescindible negar-se al pagament del Deute i als objectius de Dèficit imposats per la UE i l’FMI. Aquesta és l’única manera de recuperar els drets perduts, d’aconseguir un treball i un salari dignes, de garantir els serveis públics (Sanitat, Educació i unes pensions públiques dignes).

Com bé ha demostrat la dolorosa experiència del poble grec i el paper jugat per Syriza, no hi ha altra sortida compatible amb la sobirania del poble que preparar-se per lluitar contra una Troika, que encarna i defensa els interessos del gran capital. I per ser capaços de fer-ho no hi ha un altre camí que l’organització i la lluita. Per això cridem a tota la classe treballadora a participar el pròxim 25 de febrer a les Marxes de la Dignitat, perquè tots som necessaris.